Melonta

Toimintasuunnitelma

Kesän 2022 melontasuunnitelma

Muutetaan maanantai melontojen toimintaa siten, että tulevana kesänä melotaan joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina ns. entisen kaavan mukaan Siilinlahdella. Tuolloin mukaan pääsee kaikki – myös ensikertalaiset – melojat. Osallistujat jaetaan jo ennen vesille lähtöä kahteen ryhmään. Toisen ryhmän muodostaa kokemattomammat melojat ja toisen ryhmän ne, jotka haluavat meloa vähän pidemmän lenkin (esim. seurakunnan saareen). Molemmille ryhmille ”valitaan/nimetään” vetäjä.
Pyritään siihen, että retkille saataisiin mukaan aina väh. kaksi vetäjää, joista toinen on ns. keula meloja ja toinen meloo joukon viimeisenä. (Turvallisuus)
Muut maanantait siirrytään melomaan toisaalle, lähivesille. Näin saadaan vaihtelua maanantaimelontoihin. Siilin lahden ulkopuolisille melontareissuille lähtijöillä toivotaan olevan jo melontakokemusta. (Mukaan voi lähteä myös vähemmän kokemusta omaava kokeneemman kanssa kaksikolla).

Melontaillat aloitetaan aina Kanavatien rannasta ja osallistujien tulee olla paikalla hyvissä ajoin = 17.30, kaluston valintaa, ilmoittautumista ja ohjeistusta varten siten, että vesille/matkaan päästäisiin klo 18.00. (Ei jäsenet maksaa osallistumisensa, myös ePassi kelpaa)
Muualle suuntautuville reissuille jokaisen osallistujan tulee olla mukana myös trailerin ”pakkaamisessa” ja purkamisessa.
Trailerille etsitään ”kesäpaikka” kanavatien rannasta, jolloin on helpompaa lähteä reissuun, kun ei tarvitse hakea traileria LatuRastilta.
Kaikki melonnat julkaistaan UutisJousessa.

Melontatekniikka, taidot ja kaatuminen. Sovittiin, että näihin asioihin kiinnitetään kesän aikana erityistä huomiota ja järjestetään koulutusta halukkaille. Kesän aikana pidetään kaksi melontakurssia, joista ensimmäinen on 21.-23.6.2022 Siilinlahdella. Kurssin vetäjinä toimii Laura Niiranen ja Hannu Toivanen. Toisen kurssin ajankohtaa ei vielä tarkemmin päätetty muutoin kuin ajankohta olisi elokuussa (vko 31/32).
Kurssista tulee tarkemmat tiedot myöhemmin.

Perhemelontoja suunnitteilla tälle kesälle:
Su 5.6 klo 17-18.30
Ke 29.6 klo 17-18.30
Ke 27.7 klo 17-18.30

 

Ja sitten suunnitelma:

21.5. klo 10.00 alkaen Kauden aloittavat talkoot, laitetaan kalusto, ympäristö ja vajat kuntoon.

22.5. klo 10.00 – 14.00 Urpon melonta. Kodassa tulet, kahvia ja mehua tarjolla. Mahdollisuus paistaa makkaraa yms. mukanaan tuomaa apetta.

23.5. Siilinlahti – Seurakuntasaari n. 10 km
30.5. Pajulahti – Uitonsalmi n. 10 km
6.6. Kuuslahden uimaranta – Kemira n.10 km
13.6. Ei järjestettyä melontaa (Suomi Meloo tapahtuma)
20.6. Panninniemi – Savonniemi n. 10 km
27.6. Sulkavanjärvi – Niittysaari n. 10 km

Heinäkuussa ei ”reissumelontoja” järjestetä vaan melonnat perinteisesti Siilinlahdella. Elokuun reissukalenteri tehdään myöhemmin – kesäkuun kokemusten perusteella.

Näiden lisäksi järjestetään myös viikonloppu melontoja – vieraillaan vaikkapa Puijon- ja Lapinlahden Latujen luona/kanssa melomassa.