KUTSU KEVÄTKOKOUKSEEN LATURASTILLE to 23.04.2020 klo 18 Huom. muuttunut aika!

Siilin Latu ry kevätkokous to 23.4.2020 klo 18.00 LatuRastilla,HUOMATKAA MUUTETTU aika, käsitellään sääntöjen määräämät asiat. Kahvitarjoilu.
Tervetuloa

Tervehdys Siilin Ladun jäsenille

Liitteenä seuraa vuoden 2019 toimintakertomus. Toimintasuunnitelman vuodelle 2020 lähetimme syksyllä syyskokouskutsun yhteydessä. Tiedotamme tapahtumista pitkin vuotta eri kanavien kautta. Vastaamme kyselyihin sähköpostilla siilinlatu@gmail.com ja puh 0442103317 / Jorma.
Ohjelmat täydentyvät vuodenmittaan, seuratkaa kotisivuja, Facebook-sivuja ja Uutis-Jousen sivuja.

Olisitteko halukas liittymään Siilin Ladun WhatsApp-ryhmään, jossa iloitetaan tapahtumista tai kysytään halukkuutta osallistua johonkin tapahtumaan nopealla aikataululla. Vastaukset sähköpostilla siilinlatu@gmail.com

Yhteistyö K-Supermarketin uuden omistajan kanssa on käynnistynyt hyvin. Mikäli sinulla on K-Plussa kortti voit ilmoittautua Plussan sponsoriohjelmaan oheisen linkin kautta, koodi SP0812 , kolmas merkki on nolla, www.plussa.com/sponsorointi
kysymykset asiaan liittyen siilinlatu@gmail.com tai puh 0442103317.

La 14.3. lumikenkäretki Huuhkajankierto, Lapinlahti. Lähdemme kimppakyydeillä LatuRastilta klo 9.00, lumikenkiä mahdollista lainata.

Lähde Eetun völjyssä Laturastille.
Lauantaina 28.03.2020 Laturastilla (Huvikummuntie 45, Siilinjärvi) koko perheen retkeilytapahtuma. Tule kuulemaan Eetun kokemuksia ja vinkkejä lasten ja nuorten kanssa retkeilyn saralla. Häneltä saat hyvät ohjeet ja käytännönläheiset vinkit siihen, miten reissusta jää käteen muutakin kuin kyyneleet.
Eetu on retkeillyt ja eräillyt lapsuudestaan lähtien, ja yönyli reissuilla hän on kulkenut jo 12-vuotiaasta. Nykyisin Eetu on puoliammattimainen eräopas ja hän on tullut tunnetuksi YouTube-kanavastaan Eetun völjyssä – Elämänmakuista eränkäyntiä, jolla on tällä hetkellä yli 14 000 aktiivista seuraajaa.

Hyvää talven jatkoa kaikille ja liikunnan riemua

Hallitus

SIILIN LATU ry
Toimintakertomus 2019

Siilin Latu ry on rekisteröity 31.8.1982. Yhdistyksen kotipaikka on Siilinjärven kunta ja jäsen on yleisimmin Siilinjärven tai lähikuntien asukas. Siilin Latu ry sijoittuu Savo-Karjalan latualueelle ja on Suomen Latu ry:n jäsenyhdistys. Suomen Ladun noin 200 jäsenyhdistyksessä on jäseniä n. 88 000.
Vuosi 2019 oli Siilin Ladun 38. tapahtumarikas toimintakausi. Jäseniä Siilin Ladussa oli toimintavuoden lopussa 682 henkilöä.

Toiminnan perustana on edistää ensisijaisesti luonnossa tapahtuvan kuntoliikunnan ja retkeilyn saattamista kansalaistavaksi. Kynnys toimintaan mukaan tulemiseen pidetään matalana ihmisten ikään, varallisuuteen, kuntotasoon tai muuhun sellaiseen katsomatta.

Hallinto
Hallitus hoiti ja organisoi yhdistyksen hallintoa kokoontuen vuoden aikana 8 kertaa.
Hallituksen puheenjohtajana toimi Jorma Häkkinen, varapuheenjohtajana Pekka Arffman ja sihteerinä Pauli Karppinen. Varainhoitajan tehtäviä hoiti Terttu Järvinen, tiedotuksesta vastasivat Pekka Arffman, Pauli Karppinen, Jorma Häkkinen ja Terttu Järvinen. Muut hallituksen jäsenet olivat Urpo Häkkinen, Merja Nuutinen, Matti Silander ja Pertti Toivainen. Varajäseniksi valittiin Pauli Karppinen ja Seppo Laitanen. Marko Kauppiselle myönnettiin ero hallituksen jäsenyydestä.

Yhdistyksen sääntömääräisessä kevätkokouksessa 28.3.2019 LatuRastilla hyväksyttiin vuoden 2018 toimintakertomus, vahvistettiin tilinpäätös ja myönnettiin vastuuvapautus tilivelvollisille.
Vuoden 2019 toiminnantarkastajina toimivat Risto Daavitsainen ja Olavi Oinonen sekä varatoiminnantarkastajina Leena Siippainen ja Erkki Pöllänen.

Sääntömääräinen syyskokous pidettiin 23.11.2019 LatuRastilla. Kokouksessa käsiteltiin ja hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2020 sekä valittiin hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle.
Yhdistyksen tilinkäyttöoikeus oli Terttu Järvisellä ja puheenjohtaja Jorma Häkkisellä.

Tiedotustoiminta
Yhdistyksen tiedotustoiminta oli aktiivista ja tuotti tulosta, järjestettyihin tapahtumiin osallistuttiin aktiivisesti. Yhdistyksen kokouskutsut ja tiedonannot päätettiin julkaista vuonna 2020 paikallislehden, kotisivujen, facebookin ja jäsentiedotteiden kautta.
Jäsentiedote ilmestyi kaksi kertaa vuonna 2019.

Siilin Latu esiintyi paikallislehti Uutis-Jousessa vuoden aikana useita kertoja.

Tiedotuksesta ja kotisivujen päivityksestä vastasivat Pekka Arffman, Pauli Karppinen, Jorma Häkkinen ja Terttu Järvinen.
Jäsensihteerin tehtäviä hoiti Terttu Järvinen. Uudistuneiden kotisivujen sisäänajovaihe oli suoritettu ja kotisivujen käyttö vakiintui.

Toimikunnat ja työryhmät
Yhdistyksellä oli nimettyjä työryhmiä eri liikuntamuotojen käytännön järjestelyjen hoitamiseksi. Vetäjän roolia hoitivat ansiokkaasti taulukossa mainitut henkilöt, mutta lisäksi mukana oli lukuisa joukko muita aktiiveja.

Majatoimikunta Olavi Oinonen, Pertti Rautalin, Terttu Puumalainen, Inkeri Roivainen, Jorma Häkkinen, Hilkka Koski, Annikki Valtonen
Lumikenkäily Antero Konttinen, Jarmo Junnila, Liisa Tenhunen, Anja Karppinen, Pauli Karppinen
Melonta Terttu Järvinen, Jarmo Tuhkanen, Laura Niiranen, Sakari Strömberg, Riitta Iivonen, Risto Iivonen, Jarkko Mustonen
Järjestyksenvalvonta Urpo Häkkinen, Olavi Oinonen, Jorma Häkkinen
Geokätköily: Seija Vihervuori, Olavi Oinonen
Talviuinti Jorma Häkkinen, Risto Iivonen
Geokätköily Seija Vihervuori, Olavi Oinonen
Kuntosali Pentti Pitkänen, Juhani Honkipuro, Merja Miettinen, Anja
Väänänen, Raimo Salmivainio, Olavi Kortelainen
Hiihto Pekka Arffman, Erkki Pöllänen, Jorma Häkkinen, Leo Lokinoja, Urpo
Häkkinen
LatuLeidit Seija Vihervuori, Terttu Järvinen
Lentopallo Reijo Koski
Perheliikunta Marjatta Nuutinen, Jarmo Junnila, Liisa Tenhunen, Merja Nuutinen,
Seija Vihervuori
Pyöräily Matti Silander, Heidi Silander
Etuluokka Seija Vihervuori, Olavi Oinonen
Talkootoiminta Urpo Häkkinen, Jorma Häkkinen

Yhdistyksen edustukset Suomen Ladun ja Savo-Karjalan latualueen kokouksissa
Yhdistys oli jälleen aktiivisesti mukana Suomen Ladun ja Savo-Karjalan latualueen toiminnassa.
Alla olevassa listassa ovat kokoukset ja niissä yhdistystä edustaneet henkilöt

27.-28.4.2019 Suomen Latu ry:n kevätliittokokous Pajulahti, Nastola
Yhdistyksen edustajina olivat Pekka Arffman, Jorma Häkkinen ja Urpo Häkkinen joka palkittiin tilaisuuden yhteydessä Suomen Liikunnan kultaisella ansiomerkillä.

25.-26.10.2019 Suomen Latu ry:n syysliittokokous Rokua, Ranua
Yhdistyksen edustajina olivat Jorma Häkkinen, Terttu Järvinen Ja Merja Nuutinen.

5.-6.10.2019 Savo-Karjalan latualueen syyskokous- ja aluepäivät Joensuu. Yhdistystä edusti Jorma Häkkinen

Liikuntatoiminta
Yhdistyksen tavoitteena on ollut matalan kynnyksen liikkuminen ja liikuttaminen sekä aktivoiminen säännölliseen liikuntaan. Toiminnan painopistealueista kuntosali, lentopallo, hiihto, lumikenkäily, talviuinti, retkeily, perheliikunta, pyöräily, melonta liikuttivat jäseniä entiseen malliin. Ohessa taulukko vuoden aktiviteeteista.

Laji Tapahtumakerrat Osallistujia yhteensä
Hiihto + retkeily 6 1550
LatuLeidit 4 67
Lentopallo 31 300
Lumikenkäily 7 182
Melonta 15 257
Pyöräily 15 231
Talviuinti 1 15 + 1355
Erityisryhmätoiminta 8 78
Perheliikunta 11 530
Kuntosali 37 815
Muu toiminta 31 798
Talkootoiminta 27 234

Talkootoiminta ja varainhankinta
Yhdistyksen varainhankinnan peruspilarina ovat jäsenmaksu-, talkootoiminta sekä LatuRastin vuokratulot, talviuinti-, melonta- ja lumikenkäilyyn liittyvien välineiden vuokraustulot sekä tyhy-päivien tuotot.
Talkootoiminta oli kuluneena toimintavuotena aktiivista ja varoja kerättiin mm. muutoissa sekä järjestyksenvalvojina diskoissa ja raveissa.

Yhteistyökumppanit
Yhdistys teki yhteistyötä eri tapahtumien yhteydessä useiden tahojen kanssa, mm. lähialueiden latuyhdistykset, Tunturikerho Tsietsa, Siilin Rasti, Siilinjärven kunnan sivistys- ja liikuntatoimi, Siilinjärven paikallisosuuspankki, Siilinjärven Pesis, Siilinjärven Sydänyhdistys, K-Supermarket Herkkupata, Uutis-Jousi ja Kuopion Ravirata.
Siilin Latu osallistui työpanoksellaan n. 25 talkoolaisen voimin SiiliFolk-tapahtumaan.

Siilinjärvellä 13.02.2020

Siilin Latu ry hallitus